Type Here to Get Search Results !

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους μεταφορείς

Σε δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η αγορά από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Στην έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή αποφασίσθηκε να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ που δεν συμμορφώνονται με το καθεστώς της επίταξης αλλά και να επιτραπεί στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να πραγματοποιούν μεταφορές. Την ίδια ώρα εντείνονται οι ελλείψεις στην αγορά. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται εγκλωβισμένα χιλιάδες κοντέινερ, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις δίνουν υποχρεωτική άδεια στο προσωπικό τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
Αυστηρά μέτρα
Μέτρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην αγορά παίρνει η κυβέρνηση, ύστερα από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί μαζί με το νομοσχέδιο για την περαίωση, προβλέπει ποινή κάθειρξης τριών ετών με τη σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή θα ανέρχεται στα πέντε χρόνια. Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες. Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά υπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ