Type Here to Get Search Results !

Το τριπλό στοίχημα του πρωθυπουργού

Χαρακτήρα προσωπικού στοιχήματος για τον Γ. Παπανδρέου έχουν οι εκλογές στους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου. Ο πρωθυπουργός επέμεινε προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να καταλήξει στις υποψηφιότητες του Γ. Καμίνη, του Γ. Μπουτάρη και του Π. Τατούλη. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μάλιστα δοκιμάζεται η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη «Δημοκρατική Αριστερά».
Ο Π. Τατούλης ίσως τα χάσει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη Θεσσαλονίκη, όπως όλα δείχνουν, η μάχη ανάμεσα στον Γ. Μπουτάρη και τον Κ. Γκιουλέκα θα κριθεί στο νήμα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον κ. Καμίνη στην πρωτεύουσα. Και στις τρεις περιπτώσεις το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ δεν έχει μπει με ενθουσιασμό στην προεκλογική καμπάνια.
Τη μεγαλύτερη αντίσταση συναντά ο Π. Τατούλης, ο οποίος, επειδή προέρχεται από τη δεξιά, αντιμετωπίζεται από τοπικούς βουλευτές και αρκετές οργανώσεις ως ξένο σώμα. Πάει όμως καλά στα γκάλοπ. Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα δραστηριοποιηθούν και ένα καλό κίνητρο θα είναι η στελέχωση του ψηφοδελτίου του κ. Τατούλη από γνωστούς παράγοντες του κόμματος που θα καταλάβουν θέσεις υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών.
Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης πρέπει να παλέψει με την καχυποψία του τοπικού ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν ξεχνά τη στάση του στις προηγούμενες εκλογές, όταν κράτησε ίσες αποστάσεις στο δεύτερο γύρο από τον Β. Παπαγεωργόπολο και τη Χρύσα Αράπογλου. Προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα με επιθέσεις φιλίας στην κ. Αράπογλου, ενώ μέτρησε και η συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου. Επιχειρεί ταυτοχρόνως να διευρύνει το χώρο επιρροής του με ανοίγματα στη φιλελεύθερη δεξιά. Η υποστήριξη που του προσέφεραν η Ντόρα Μπακογιάννη και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου πιθανότατα θα καλύψει τις απώλειες που θα έχει από το «στενό ΠΑΣΟΚ».
Αγώνα δρόμου κάνει ο Γ. Καμίνης για να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του. Ξεκίνησε με 20%, ανέβηκε στο 50% και καθηλώθηκε στο 54%. Για να ανατρέψει την κατάσταση, θα πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες του. Ωστόσο, δεν έχει πολλά μέσα. Γραφεία ο συνδυασμός απέκτησε μόλις χθες και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του μόλις πριν από τέσσερις μέρες. Από τους υπουργούς διάθεση να βοηθήσουν έχουν δείξει μέχρι τώρα ο Γ. Ραγκούσης, η Αννα Διαμαντοπούλου και η Φώφη Γεννηματά. Λεφτά δεν υπάρχουν, αφού η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει πόρους, ενώ το ταμείο του ΠΑΣΟΚ είναι ελλειμματικό. Για να καλυφθούν οι προεκλογικές ανάγκες των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους η Ιπποκράτους μπορεί να δώσει 1.000.000 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ