Type Here to Get Search Results !

Νέα «δράση διαχείρισης μεταναστευτικών ροών»

Η χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση του «Προγράμματος Δράσης για τη Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών» βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ την Τρίτη.
Η Επίτροπος συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας Λ.Κατσέλη, συντονίστρια της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Μεταναστευτική Πολιτική, και την υφυπουργό Ά.Νταλάρα και διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πως για την υλοποίηση του προγράμματος διατίθενται από την ΕΕ 200 εκατ. ευρώ.
Η Λ.Κατσέλη έθεσε ως προτεραιότητες τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μέσω της FRONTEX, τη σύναψη διμερών συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες, την αναμόρφωση της «γραφειοκρατικής υπάρχουσας μεταναστευτικής νομοθεσίας» και του ελληνικού συστήματος ασύλου και τη δημιουργία δομών πρώτης υποδοχής.
Η υπουργός ανέφερε πως θα δρομολογηθούν μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γκετοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και της διογκούμενης ανεργίας των μεταναστών, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τους στον κοινωνικό ιστό. Ως προτεραιότητα η υπουργός ανέφερε επίσης τη σύσταση νέας υπηρεσίας ασύλου, ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία.
Η υφυπουργός Α.Νταλάρα επαναβεβαίωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στη διαμόρφωση, άμεσα, νέων δομών για τις υπηρεσίες ασύλου μέσα από το νέο ΠΔ, ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση ενός βασικού προβλήματος, με ανθρωπιστικές διαστάσεις, που άπτεται, ωστόσο, και των προβλημάτων γκετοποίησης και παραβατικών συμπεριφορών σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων. Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε επίσης την έμπρακτη συνδρομή της Κομισιόν (εφαρμογή συμφωνιών επανεισδοχής με την Τουρκία, υλικοτεχνική στήριξη) και την επίδειξη αλληλεγγύης στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που έχει ως πύλη εισόδου προς την ΕΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ