Type Here to Get Search Results !

Οι μπυραρίες της Αθήνας δεν χάνουν απο τη κρίση..

«Πριν από 16 χρόνια,όταν άνοιξα την πρώτη μπιραρία, το 90% των πελατών που έρχονταν μου ζητούσε “μια πράσινη” ή κάποια από τις μάρκες που βρίσκεις στο περίπτερο. Οταν τους έλεγα πως δεν τις διαθέτουμε,συνήθως η αντίδρασή τους ήταν του τύπου “μα,καλά,μπιραρία είναι αυτή;”. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει, καθώς ο κόσμος μάλλον έμαθε να πίνει μπίρα». Τα λόγια του ιδιοκτήτη τριών καταστημάτων με την επωνυμία Ζύθος κ. Μιχάλη Κογκάκη καταγράφουν πιστά την κατάσταση που επικρατεί στα στέκια των «μπιρόβιων» της Αθήνας.
Ως πριν από 20 χρόνια η μπίρα ήταν για τους περισσότερους ένα δευτερεύον ποτό, όμως την τελευταία δεκαετία και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Αθήνα έχει γεμίσει με δεκάδες καταστήματα που την προσφέρουν αποκλειστικά. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς βαρελίσιες, εμφιαλωμένες, ξανθές, μαύρες, κόκκινες, γερμανικές, τσέχικες, ακόμη και... ιαπωνικές μπίρες. «Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στις μπιραρίεςείναι ότι πρόκειται για έναν χώρο όπου μπορείς να είσαι χαλαρός,να πιεις μια μπίρα ή να απολαύσεις ένα γεύμα. Είναι για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες» λέει ο κ. Θανάσης Εξαρχος, θαμώνας σε καταστήματα του είδους. «Παλαιότερα συνήθιζα να θεωρώ την μπίρα εποχικό ποτό,μόνο για το καλοκαίρι.Οι επισκέψεις σε μπιραρίες όμως και η καθοδήγηση από εμπειρότερους... πότες με έκαναν να αλλάξω γνώμη. Πλέον πίνω μπίρα όλον τον χρόνο, και μάλιστα επιλέγω διαφορετικό τύπο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες» συμπληρώνει.
Η εικόνα της σερβιτόρας που βγάζει τα ποτήρια από την κατάψυξη προκειμένου να είναι παγωμένα προκαλεί... σπυριά στους γκουρμέ του ζύθου. «Η μπίρα είναι ένας ζωντανός οργανισμός,η επαφή με το παγωμένο ποτήρι αλλοιώνει τη γεύση της. Για τις περισσότερες μπίρες η σωστή θερμοκρασία είναι τέσσερις με οκτώ βαθμούς» λέει στο «Βήμα» ο ιδιοκτήτης της μπιραρίας Villa Μarietta στον Αλιμο, κ. Μιχάλης Κωτσόπουλος. Ο ίδιος μοιάζει με... κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπίρας, καθώς η κάβα του καταστήματός του διαθέτει 131 διαφορετικές μάρκες. «Πρόκειται για ένα ευγενές ποτό,το μοναδικό ποτό που γνωρίζεις όταν το πίνεις πως δεν θα είναι “μπόμπα ” » συμπληρώνει. Η έκρηξη της συγκεκριμένης
Μιχάλης Κωτσόπουλος: «Πρόκειται για ένα ευγενές ποτό, το μοναδικό ποτό που γνωρίζεις όταν το πίνεις ότι δεν θα είναι “μπόμπα”» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Κ. ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ) αγοράς έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα απαιτητική πελατεία. «Δεν μου αρέσει το ότι σε αρκετές μπιραρίες που επισκέπτομαι, ανακαλύπτω πως είμαι πιο ενημερωμένος στα θέματά τηςαπ΄ ό,τι το προσωπικό, συχνά και από τον ιδιοκτήτη. Γι΄ αυτό πλέον επιλέγω προσεκτικά το πού θα πάω να απολαύσω το αγαπημένο μου ποτό» λέει ο κ. Γιώργος Κετσελίδης , προπονητής μπάσκετ, μέλος της τεχνικής ηγεσίας του Πανελληνίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ