Type Here to Get Search Results !

Οι μεταφορείς θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση των Βυτιοφορέων και ένα 24ωρο πριν από την Πανελλήνια Συνάντηση, στην Αθήνα, των Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά ότι οι μεταφορείς θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τον ερχόμενο μήνα. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο κ. Ρέππας τόνισε ότι θα υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των μεταφορέων και επανέλαβε ότι για τα άλλα δύο βασικά αιτήματά τους, για τα οποία επίσης έχει αναλάβει δέσμευση, δηλαδή το ασφαλιστικό τους και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις από τα αρμόδια υπουργεία.
Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι τα τρία αυτά βασικά αιτήματα δεν ήταν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες από τη βουλή, γιατί είναι αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, τα οποία και θα προχωρήσουν στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Υπενθυμίζεται ότι και χτες ακόμη, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΦΔΧ, κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, καλούσε τον υπουργό να δώσει γραπτώς τις δεσμεύσεις αυτές. Στο μεταξύ, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, χαρακτηρίζεται η Γενική Συνέλευση που θα έχουν το απόγευμα οι Βυτιοφορείς, καθώς η όποια απόφαση θα αποτελέσει προάγγελο για την αυριανή Πανελλήνια συνάντηση των μεταφορέων. Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, τα πράγματα σήμερα είναι πιο ήρεμα, καθώς η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς διεξάγεται κανονικά, με εξαίρεση, ένα δεκάλεπτο, το μεσημέρι, όπου μεταφορείς έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Τη δέσμευση ότι στον αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Οκτωβρίου θα ενταχθούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος και πως τα αιτήματα για το ασφαλιστικό καθεστώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές πρωτοβουλίες. "Έχουμε ευθύνη να λειτουργούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον" υπογράμμισε, ενώ σχολιάζοντας τη σκληρή στάση που τηρούν οι μεταφορείς είπε ότι "παρά τις ύβρεις και τις απειλές, λειτουργούμε με ψυχραιμία".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ