Type Here to Get Search Results !

Μας κοστίζουν πανάκριβα υπηρεσίες που καταργούνται

Στο δρόμο "πετάει" ο υπουργός Οικονομικών τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους περισσότερων από 30 επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου, τους οποίους η κυβέρνηση έχει … προγράψει για κατάργηση ή συγχώνευση.
Πριν καν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργησή τους, ο κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου έστειλε ήδη εντολή και στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες για το "σπάσιμο" των μισθωτηρίων συμβολαίων που είχαν συνάψει με τους εκμισθωτές των ακινήτων όπου στεγάζονταν οι υπό κατάργηση φορείς και οργανισμοί.
Η "φούρια" του αυτή πάντως δικαιολογείται από το γεγονός πως κάθε μέρα που θα περνά μετά τη διάλυση του κάθε φορέα, αν τυχόν συνεχίζει να "τρέχει" το ενοίκιο, θα στοιχίζει άσκοπα από 150 έως και 1.000 ευρώ στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr για τους 33 υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς το δημόσιο πληρώνει σήμερα πάνω από 3 εκατ. ευρώ το χρόνο (περισσότερα από 100.000 ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο).
Παρότι η απόφαση για την κατάργησή τους ελήφθη τον περασμένο Ιούνιο από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή, δεν φαίνεται να πρόκειται να γίνει νόμος του κράτους πριν τον Οκτώβριο. Θα έχει χάσει έτσι το δημόσιο μέσα σε μόλις 4 μήνες ήδη 1 εκατ. ευρώ, μόνο για μισθώματα.
Για τα κτίρια που έχουν την έδρα στο κέντρο της Αθήνας, το κάθε τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνουν στοιχίζει από 15 έως 25 ευρώ το μήνα, σε ενοίκια που επιβαρύνεται το δημόσιο. Κάθε μήνας που περνά και χάνεται, λένε στο υπουργείο Οικονομικών, αντιστοιχεί στη στις συντάξεις που χάνουν εκατοντάδες πολίτες λόγω της κρίσεως.
Για παράδειγμα η διοίκηση της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ (εταιρία που πρόκειται να συγχωνευθεί όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Παπακωνσταντίνου με την ΚΕΔ και την ΕΤΑ), συνεχίζει να χρεώνεται 10.000 το μήνα (πάνω και από 100.000 το χρόνο) όσο παραμένει εν λειτουργία.
Αυτή καθ’ εαυτή πάντως η διαδικασία λύσης των συμβολαίων με τους εκμισθωτές του μόνο πολύπλοκη δεν είναι πλέον. Ο υπουργός Οικονομικών δίνει εντολές στις δημόσιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, υποβάλλοντας προς τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες αίτημα για τη λύση των μισθώσεων των ακινήτων, στα οποία στεγάζονταν υπηρεσίες τους που έχουν καταργηθεί και δεν λειτουργούν.
Κατόπιν θα ακολουθήσει η άμεση απόδοση του ακινήτου στους ιδιοκτήτες, ώστε να πάψει η καταβολή μισθωμάτων. Αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις που έχει καταργηθεί η στεγαζόμενη Υπηρεσία, χωρίς να αναλωθεί χρόνος για την εξακρίβωση της πιθανής καταλληλότητας του ακινήτου για τη στέγαση άλλης Υπηρεσίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ακινήτου.
Σε περιπτώσεις που έχει λυθεί η μίσθωση, αλλά καθυστερεί η απόδοση των ακινήτων λόγω μη έγκαιρης εκκένωσης του κτιρίου από τον εξοπλισμό της υπηρεσίας, ο χώρος θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και το ακίνητο να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες για να πάψει η καταβολή μισθώματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ