Type Here to Get Search Results !

Ανασχηματισμός σε μια νύχτα για την Κυβέρνηση..

Σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου. Κύρια χαρακτηριστικά οι πολλές μετακινήσεις Υπουργών, ελάχιστες αποχωρήσεις, είσοδος αρκετών νέων προσώπων, επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και η ενίσχυση των Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και το Υπουργικό Συμβούλιο, σε πλήρη σύνθεση θα συνεδριάσει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 48 μέλη (έναντι 37 της προηγουμένης): 16 Υπουργούς (η προηγουμένη είχε 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2 της προηγουμένης) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης).
Από την κυβέρνηση απομακρύνθηκε ουσιαστικά μόνο η κα Κατερίνα Μπατζελή, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο νέο σχήμα, ο Δημήτρης Δρούτσας αναβαθμίζεται σε Υπουργό των Εξωτερικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από Υπουργός Υγείας μετακομίζει στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα,
ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετακινείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, η Λούκα Κατσέλη μετακομίζει από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Εργασίας. Αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές Υπουργούς οι υφυπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Νίκος Σηφουνάκης και Φώφη Γεννηματά.
Στην κυβέρνηση εισήλθαν στελέχη που είχαν διατελέσει Υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Τηλέμαχος Χυτήρης. Στο νέο Υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων αναλαμβάνει ο παλαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, με υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.
Αμετακίνητοι παραμένουν οι Θόδωρος Πάγκαλος, Χάρης Παμπούκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Παύλος Γερουλάνος.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε για τον ανασχηματισμό: Δεν χρειάστηκαν παρά 11 μήνες και μία μακρά νύχτα, με ένα πρωτοφανές κωμικοτραγικό παρασκήνιο, για να αναγνωρίσει ο Πρωθυπουργός την αποτυχία της κυβέρνησής του. Με τον ανασχηματισμό, που είναι προϊόν πιέσεων και συμβιβασμών, την πληρώνουν βέβαια ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης. Όμως, με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ο τόπος μας και ο λαός μας. Τελικά, είναι μια κυβέρνηση για τα 'μαύρα μεσάνυχτα', που αυτοδιασύρεται από το ξεκίνημά της, εξαιτίας των χειρισμών του Πρωθυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ