Type Here to Get Search Results !

Δυστοκία στο ΠΑΣΟΚ

Δυσκολία εξεύρεσης των κατάλληλων υποψηφίων σε επίπεδο μεγάλων περιφερειών αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ όπως φάνηκε μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, που ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την αυτοδιοίκηση. Ειδικά στην περιφέρεια Αττικής για την οποία οι πληροφορίες επέμεναν ότι προοριζόταν ως υποψήφια η κ. Μπιρμπίλη, το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς ο αιρετός περιφερειάρχης καλείται να διοικήσει μία περιοχή πληθυσμού 5 εκατομμυρίων πολιτών. Πάντως η επιλογή της Ρηγίλλης για κάθοδο του αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων Β. Κικίλια σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους «χαμηλώνει τον πήχυ» και διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ στην αναζήτηση της δικής του υποψηφιότητας. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο σημερινός νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και εσχάτως ο απομακρυνθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βουλευτής, Γιάννης Δημαράς. Οι πιθανότητες επιλογής ενός εκ των τριών αυξάνονται σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά την επιλογή της Ν.Δ., ωστόσο εξακολουθεί να «παίζει» το όνομα της Οικολόγου πρώην βουλευτού των Αυστριακών Μαρίας Βασιλάκου όπως επίσης και της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αλλάξει την επικεφαλής στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Ολα δείχνουν Φώφη. Για τον Δήμο Αθηναίων τα πράγματα εμφανίζονται πιο ξεκάθαρα καθώς οι δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει η Ιπποκράτους (σε τρεις διαφορετικές εταιρείες) δείχνουν πως η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να κερδίσει στον β΄ γύρο τον Νικήτα Κακλαμάνη. Στα γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ έχουν μετρηθεί και η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Γερουλάνος αλλά και η κ. Μπιρμπίλη οι πιθανότητες όμως επιλογής τους θεωρούνται ελάχιστες. Αλλωστε μετά και την πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στον υπουργό Πολιτισμού στην Πάρο ενισχύθηκαν τα σενάρια που λένε ότι ο Παύλος Γερουλάνος παραμένει στην κυβέρνηση και δη στο υπουργείο του ή μετακινείται στο Μαξίμου ως υπεύθυνος για θέματα σχεδιασμού και επικοινωνίας. Βεβαίως, υπάρχει πάντα σε εκκρεμότητα και η απάντηση του Πρωθυπουργού στην πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φ. Κουβέλη για από κοινού στήριξη στην Αθήνα του Συνηγόρου του Πολίτη, Γιώργου Καμίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει εκφραστεί θετικά για τον κ. Καμίνη, λέγοντας σε συνεργάτες του ότι «πρόκειται για καλή περίπτωση». Στον Πειραιά, πάλι, ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας περιμένει τις οριστικές αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Θολό τοπίο. Στη Θεσσαλονίκη το τοπίο παραμένει εξίσου θολό παρότι η ημερομηνία ανακοίνωσης των υποψηφίων (5 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει. Η Ιπποκράτους διστάζει να στηρίξει την υποψηφιότητα του επιχειρηματία Γιάννη Μπουτάρη γιατί θεωρεί ότι «δεν είναι πλέον φρέσκο πρόσωπο», ωστόσο οι μετρήσεις που έχει στα χέρια της δείχνουν ότι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις (στήριξη από όλο το ΠΑΣΟΚ) να κερδίσει τον δήμο απέναντι στον Κώστα Γκιουλέκα. Ομως οι πληροφορίες επιμένουν ότι η Χρύσα Αράπογλου που έχει πει στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα είναι υποψήφια, έχει θέσει ως όρο για τον υποψήφιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης την απόρριψη της υποψηφιότητας Μπουτάρη. Κι αυτό διότι, όπως λέει, το 2006 την «άδειασε» στον β΄ γύρο με τον Β. Παπαγεωργόπουλο. Οι αυτοπροτάσεις των βουλευτών Θ. Ρομπόπουλου και Ε. Καϊλή δεν φαίνεται ότι έχουν κάποια τύχη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ