Type Here to Get Search Results !

Η βρώμικη Αθήνα του...Κακλαμάνη

Το ακόλουθο περιστατικό είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Μια οικογένεια τουριστών, πιθανότατα από την Αμερική, στεκόταν την περασμένη εβδομάδα για λίγο να ξαποστάσει στη σκιά των δέντρων της πλατείας Κολωνακίου. Η ζέστη αφόρητη. Η ερώτηση της μητέρας προς τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της έφθασε στα αφτιά του Ελληνα (του γράφοντος) που καθόταν λίγο παραπέρα: «Εχουμε πάει σε αρκετές χώρες, έτσι δεν είναι; Θυμάστε να έχουμε ξαναδεί πιο βρώμικη πόλη; Εγώ όχι». Οι υπόλοιποι συγκατένευσαν.
Η εικόνα της Αθήνας είναι σκληρή. Δυστυχώς, είναι επίσης βρώμικη και μυρίζει άσχημα από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και λόγια. Λόγια όπως αυτά που είπε όταν πρωτοεξελέγη στη δημαρχία της Αθήνας ο κ. Ν. Κακλαμάνης. Ο γράφων αγνοείκαι λυπάται για αυτό- αν ο σημερινός δήμαρχος έχει κάνει τον κόπο να επισκεφθεί από κοντά τις γειτονιές της πρωτεύουσας σε περιόδους πέραν της προεκλογικής. Για το 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, όμως, στο οποίο ο γράφων κατοικεί, μάλλον λόγος δεν γίνεται. Απέχει άλλωστε από το Κολωνάκι όπου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συχνάζει ο κ. Κακλαμάνης. Μια επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό, στην Πανόρμου, στην περιοχή των Ελληνορώσων ίσως να ήταν κατατοπιστική για το πού θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή του τώρα που διεκδικεί την επανεκλογή του.
Θα του επέτρεπε μάλιστα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πόσο βρώμικη είναι η πόλη την οποία διοικεί την τελευταία τετραετία. Θα έβλεπε τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα οποία άγνωστο πότε πλύθηκαν για τελευταία φορά. Τα βρώμικα πάρκα, γεμάτα σκουπίδια και ακαθαρσίες, με τους κάδους απορριμμάτων γεμάτους για δέκα ημέρες χωρίς να έχουν αδειάσει ή αλλάξει οι σακούλες. Και όλοι ξέρουν πόσο μυρίζουν τα σκουπίδια με 40 βαθμούς Κελσίου. Και φυσικά δεν μιλάμε για τα παρκάκια που φαίνονται (τη βιτρίνα πάντα την προσέχουμε άλλωστε...) αλλά για εκείνα που δεν φαίνονται και στα οποία πολλοί Αθηναίοι αναζητούν ακόμη και στις ημέρες μας λίγα λεπτά δροσιάς ή ανάπαυσης.
Ισως να εντόπιζε επίσης τους οδοκαθαριστές να πίνουν καφεδάκι- με το πάσο τους, ευτυχώς όμως όχι κάθε μέραχωρίς καν να έχουν σκουπίσει ή έχοντας κάνει τη δουλειά τους τυπικά (η βιτρίνα που λέγαμε...). Φυσικά ο κ. Κακλαμάνης και ο κάθε δήμαρχος δεν μπορεί να τους κάνει «νταντά» όλους αυτούς. Λίγη πειθαρχία όμως δεν θα έβλαπτε, διότι από ό,τι όλοι μας θυμόμαστε τους στήριξε έμμεσα ή άμεσα όταν έκαναν τις τελευταίες μεγάλες απεργίες τους.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για την ανάγκη οι υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες να έχουν «αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά». Αραγε, με αυτό το κριτήριο τον επέλεξε η ΝΔ και τον στηρίζει ο ΛΑΟΣ; Οι αμφιβολίες πολλών από εμάς «ζέχνουν». Οπως ζέχνουν και πολλές περιοχές της Αθήνας. Αλλωστε, τον κ. Κακλαμάνη θα έπειθε περί αυτού μια βόλτα στη δική του γειτονιά. Πίσω από το Δημαρχείο...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ