Type Here to Get Search Results !

Οσμή εκπλήξεων για τους 'πράσινους' Δήμους

Στα χέρια του Πρωθυπουργού βρίσκεται από χθες η εισήγηση της Επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠαΣοΚ για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, καθώς και για τα στελέχη που θα είναι υποψήφια για τις θέσεις περιφερειαρχών.
Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σχετικά με το πού καταλήγει το ΠαΣοΚ ως προς τα πρόσωπα που θα πέσουν στη μάχη του «Καλλικράτη» ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Αθ. Τσούρας έχει παραδώσει στον κ. Παπανδρέου λίστες με τρία ονόματα για κάθε περίπτωση και το επικρατέστερο μεταξύ αυ τών, με βάση τη συνεκτίμηση δημοσκοπικών και πολιτικών δεδομένων. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις. Με βάση αυτές τις πληροφορίες το όνομα της κυρίας Φώφης Γεννηματά εξακολουθεί να ακούγεται ως πιθανή υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας, αν και είναι έντονος ο προβληματισμός λόγω της παραδοσιακής κυριαρχίας της ΝΔ. Για τη δημαρχία του Πειραιά φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ο κ. Ι. Μίχας. Η πρωτοβουλία του κ. Ι. Σγουρού να ανακοινώσει ότι θα είναι σε κάθε περίπτωση υποψήφιος έχει εντείνει την ενόχληση σε Μέγαρο Μαξίμου και Ιπποκράτους και το πιθανότερο είναι ότι το ΠαΣοΚ θα αναζητήσει μιαν άλλη υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις είναι ενθαρρυντικές για τον νομάρχη Αθήνας.
Για υποψηφιότητες σε θέση περιφερειάρχη εξακολουθούν να ζητούνται ονόματα υπουργών, με την τελική απόφαση να εναπόκειται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει συσχετίσει και τα πρόσωπα των υποψηφίων με τα ενδεχόμενα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Στον Δήμο της Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα, το οποίο έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τον κ. Ι.Μπουτάρη , καθώς δεν προθυμοποιείται κανένα στέλεχος μεγάλου βεληνεκούς να διεκδικήσει τον δήμο έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες κυριαρχίας της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ