Type Here to Get Search Results !

Δεν χωράει άλλα ταξί ούτε η Αθήνα ούτε η Ελλάδα

Εικόνα ασφυξίας των οδηγών ταξί, μεταφέρουν οι εκπρόσωποί τους, εκπέμποντας ένα απεγνωσμένο «Οχι» σε κάθε σκέψη χορήγησης και άλλων αδειών ταξί. «Δεν χωράει άλλα ταξί η Αθήνα, ούτε η Ελλάδα. Ηδη διαθέτουμε αναλογικά τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Με τέτοιους στενούς δρόμους μόνο κυκλοφοριακή συμφόρηση και ρύπανση θα φέρουν», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ταυτόχρονα, έχει πέσει πολύ και η ζήτηση υπηρεσιών ταξί. «Η δουλειά έχει πέσει μέχρι και 50%. Οι πελάτες μας είναι μισθοσυντήρητοι, μικρομεσαίοι κ. λπ. και είναι ιδιαίτερα οικονομικά πιεσμένοι.
Τους τελευταίους μήνες 4.500 - 5.000 οδηγοί έχουν φύγει από τη δουλειά, γιατί δεν βγαίνει το μεροκάματο. Αρα, σε τι αποσκοπεί η συζήτηση για τη χορήγηση νέων αδειών ταξί;». Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την κυβέρνηση. «Ολα γίνονται στο πόδι, με τον αυτόματο πιλότο του νεοφιλελευθερισμού. Ταυτόχρονα, δεν γνωρίζουμε τις κυβερνητικές προθέσεις. Κυριαρχούν οι διαδόσεις. Οι συνάδελφοι έχουν αναστατωθεί. Δεν πουλιέται ούτε μία άδεια», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, σημειώνοντας ότι από μια πιθανή απελευθέρωση θα ωφεληθούν μόνο τα τουριστικά γραφεία που πραγματοποιούν ξεναγήσεις και όσοι είναι έτοιμοι να συγκεντρώσουν πολλές άδειες και να μονοπωλήσουν την αγορά.
Στο κάδρο της ανησυχίας, αλλά και των αντιδράσεων για το «άνοιγμα» επαγγελμάτων και της κατάργησης προϋποθέσεων και κατώτερων αμοιβών, βρίσκονται μια σειρά κλάδοι όπως οι δικαστικοί επιμελητές (αντιδρούν στην κατάργηση των θεσμοθετημένων αμοιβών), οι υδραυλικοί (η απλούστευση της άδειας έκδοσης εργασίας μπορεί να δημιουργήσει και κινδύνους, καθώς τοποθετούν και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, υποστηρίζουν), οι αρτοποιοί (που φοβούνται ότι τα σούπερ μάρκετ θα αποσπάσουν πελατεία). Αναφέρουν και το παράδειγμα των οδοντιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες μετά την κατάργηση των κατώτατων τιμών και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών, μάλλον ανατιμήθηκαν παρά μειώθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ