Type Here to Get Search Results !

Υποψήφιο τύπου Μπουτάρη θέλει ο Κουβέλης

Υπέρ των συνεργασιών μεταξύ προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων- του ΠαΣοΚ συμπεριλαμβανομένου- τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ.Κουβέλης, υπό την προϋπόθεση ότι οι προτεινόμενες υποψηφιότητες για τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του κ. Ι.Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι πρόσωπο με παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων γύρω από το πρόσωπό του θα μπορούσε και θα έπρεπε να εξευρεθεί και για τη δημαρχία της Αθήνας.
«Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την καταγραφή κομματικών δυνάμεων και κομματικών συσχετισμών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο Κανάλι 1, απορρίπτοντας όμως ταυτόχρονα τη λογική με την οποία προσέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, λέγοντας σχετικά: «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κυριαρχεί μια συσπείρωση η οποία έχει ονομαστεί συσπείρωση εναντίον του μνημονίου».
Ερωτηθείς ειδικώς για τον κ. Μπουτάρη, είπε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης δεν προσδιορίζεται με κομματικο-πολιτικά χαρακτηριστικά, προσέθεσε ότι αυτή την ώρα φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή εξασφαλίζει ευρύτερες συσπειρώσεις και τόνισε: «Θεωρώ ότι τέτοιες συσπειρώσεις πρέπει να υπάρξουν και στην Αθήνα προκειμένου να αλλάξει το αυτοδιοικητικό τοπίο, το οποίο προσδιορίζεται δυστυχώς από έντονα αρνητικά πολιτικά χαρακτηριστικά».
Ο κ. Κουβέλης μίλησε ειδικότερα για μια ευρύτερη συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων «υπό την προϋπόθεση ότι η επιλογή των προσώπων αλλά και η δέσμευση σε προγράμματα δεν θα είχε κομματικο-πολιτικούς προσδιορισμούς» . Είπε ότι στην πρόταση αυτή αναμφισβήτητα συμπεριλαμβάνεται και το ΠαΣοΚ, σημειώνοντας: «Αν όντως θέλει και πιστεύει ότι πρέπει πράγματι να αλλάξει το τοπίο της Αθήνας στην υπόθεση αυτή πρέπει να προσέλθει με αυτή τη λογική». Για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής. Συμπλήρωσε όμως ότι αν αυτή δεν εξασφαλιστεί «έχουμε ούτως ή άλλως την παρουσία δικού μας υποψηφίου,του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού που έχει αυτοδιοικητική άποψη και θέση και δράση και στο πρόσφατο παρελθόν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ