Type Here to Get Search Results !

Τέμενος στην Αθήνα ζητεί τώρα ο Ερντογάν

«Οποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας χθες την ιστορική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα ύστερα από 88 χρόνια. «Ανοίξτε την Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τότε δεν φοβούνταν τέτοια πράγματα» ανέφερε σε ομιλία του στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη Νότια Τουρκία, απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη Θεία Λειτουργία υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική.
«Δημιουργούν ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του. «Η επιτυχία είναι να φοβίσεις τον φόβο» είπε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς». Στη συνέχεια ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. «Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα;”αυτό μπορούμε και το λέμε χάρη στα βήματα που γίνονται. Επίσης,αν εκείνος μας λέει “σύντομα θα το ανοίξουμε”, αυτό οφείλεται στην εμπιστοσύνη που έχει και στο ότι πιστεύει στην ειλικρίνειά μου. Θα το ανοίξει ή δεν θα το ανοίξει; Εγώ όμωςθα είμαι ένα βήμα μπροστά. Εμείς και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε.Τώρα ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μιλήσει μπροστά μας. Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε:“Κοιτάξτε,εμείς κάναμε αυτό”. Το κάναμε στο δημοψήφισμα.Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε».
Και συνέχισε: «Γι΄ αυτό στο εξής δεν θα ζητήσετε από εμάς περισσότερα πράγματα. Ετσι, τώρα,εμείς προσεγγίζουμε προς το τέλος. Αν κάνετε κάτι,έχει καλώς. Διαφορετικά, τα βήματα που θα κάνουμεείναι τα τελευταία,δεν θα μπορείτε να καθήσετε στο τραπέζι των συνομιλιών μαζί μας. Εμείς δεν έχουμε καμία ανησυχία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ