Type Here to Get Search Results !

Σώμα δίωξης για διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους

Ρεπορτάζ: Χ. Μπόλκας
Τα απανωτά κρούσματα διαφθοράς στο Δημόσιο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, οδήγησαν στην συγκρότηση μιας ειδικής ομάδας κρούσης. Άνδρες του ΣΔΟΕ και του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας θα κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις ύποπτες για παράνομες συναλλαγές υπηρεσίες. Οι καταγγελίες των πολιτών πέφτουν «βροχή» και οι αποκαλύψεις για επιόρκους παρέσυραν σαν τσουνάμι μέσα σε 4 μέρες πολλές δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες οι υπάλληλοι χρηματίζονταν.
Όπως η περίπτωση 62χρονου τελωνειακού υπαλλήλου του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά τον οποίο κατήγγειλε ο έμπορος αυτοκινήτων Δημήτρης Μπαλέρμας, ότι απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. «Βροχή» οι καταγγελίες από πολίτες και για το λάδωμα στους Δήμους, όχι κάποια χάρη, αλλά για να εξυπηρετηθούν. Το Σάββατο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA επιχειρηματίας κατήγγειλε υψηλόβαθμο δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος συνελήφθη, επειδή απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα για να του εγκρίνει την ανάληψη κατασκευής κάποιου έργου.
Όσο για την ΔΟΥ Πύργου στην Ηλεία, η δυσοσμία έφθασε μέχρι την Αθήνα και οι «ράμπο» που κατέφθασαν εκεί, άνοιξαν φακέλους υπαλλήλων, για να τους ελέγξουν για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια. Οι πολίτες καταγγέλλουν, ότι η διαφθορά κυριαρχεί σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, από κάποιους διευθυντές υπηρεσιών μέχρι κάποιους υπαλλήλους, ενώ για να παταχτεί το φαινόμενο, ζητούν αυστηρούς ελέγχους και τιμωρία των επίορκων. Εκείνο βεβαία που μένει να δούμε, είναι πόσο βαθιά θα μπει αυτή τη φορά το «μαχαίρι στο... κόκαλο» της διαφθοράς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ