Type Here to Get Search Results !

Πόσιμο νερό ώς το 2011 στα Οινόφυτα

Ξεκινά άμεσα – με χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος – από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η δημοπράτηση των απαιτούμενων έργων για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και της μεταφοράς νερού από το Μόρνο. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη για τον Ασωπό, παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπιλη και του αντιπροέδρου του ΣΕΒ Ευθύμιου Βιδάλη.
Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα επεξεργασθεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό σε ό,τι αφορά το όριο περιεκτικότητας του εξασθενους χρωμίου. «Δεν χρειάζεται κανένα πόρισμα για να καταλάβουμε ότι το νερό είναι ακατάλληλο» σημείωσε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ ο γγ. Υδάτινων Πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέας Ανδρεαδάκης.
Όπως τόνισε, η τροφοδότηση των Οινοφύτων με πόσιμο νερό από Μόρνο και η αναβάθμιση του διυλιστηρίου για την παροχή καθαρού νερού σε 24ωρη βάση, αποτελούν προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ. Ο κ. Ανδρεαδάκης δεσμεύτηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, η ΕΥΔΑΠ έχει τη λύση έτοιμη και κοστολογημένη και τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα 2011.
Μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικέ εξαγγελίες από την υπουργό Περιβάλλοντος για ολόκληρο το πρόγραμμα μεταφοράς νερού από το Μόρνο στα Οινόφυτα, ενώ η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει την επιτήρηση της περιοχής και θα διευρύνει τους ελέγχους και σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Υγείας της περιοχής, η θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα είναι αυξημένη κατά 14% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Βοιωτίας. Ως πιθανότερη αιτία για τους αυξημένους θανάτους θεωρείται η μακροχρόνια παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ