Type Here to Get Search Results !

Πρόσκληση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

Στα χέρια του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Ζακ Ρογκ είναι η πρώτη επίσημη πρόσκληση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Την πρόσκληση επέδωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου στον ίδιο τον Πρόεδρο της ΔΟΕ που είναι ένθερμος υποστηρικτής των Special Olympics, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων.
Στην εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου ήταν παρών ο δρ. Ζακ Ρογκ, γεγονός που επεσήμανε η Προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.
«Η τιμή που μας επιφυλάξετε αξιότιμε Πρόεδρε της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να είστε κοντά μας σε αυτή την τόσο σημαντική για μας εκδήλωση είναι εξαιρετική. Ξέρω ότι είστε μεγάλος υποστηρικτής των Special Olympics εδώ και πολλά χρόνια και προσωπικά γνωριζόμαστε από το 1998, όταν ήσασταν Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Από τότε είστε πάντα στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας τις διοργανώσεις μας και την προσπάθεια που κάνουμε για να δώσουμε ευκαιρίες στα άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και για αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
Στον Πρόεδρο της ΔΟΕ απονεμήθηκε η ύψιστη διάκριση των Special Olympics μαζί με τη μασκότ των Αγώνων, τον Απόλλωνα.
Λίγο νωρίτερα, , η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011», κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Αηδόνης, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ δρ. Ζακ Ρογκ, υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων».
Το μνημόνιο περιλαμβάνει τη δωρεάν διαμονή και σίτιση 200 αθλητών Special Olympics από την Κίνα και την Σιγκαπούρη, από τις 20 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στο διάστημα αυτό της φιλοξενίας τους, θα διατεθούν στους αθλητές των Special Olympics όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για την προπόνηση στα αθλήματα τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ