Type Here to Get Search Results !

H Σέχτα «γάζωσε» τον Σ. Γκιόλια

Οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών από το σπίτι και το γραφείο του Σωκράτη Γκιόλια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόοδο των ερευνών. Μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο με το οποίο φέρεται να συνδέεται ο Σωκράτης Γκιόλιας, κάτι που δεν αποκλείεται να προκύψει στο προσεχές μέλλον, καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να υπάρξει άρση, ανέφερε χθες στέλεχος των διωκτικών αρχών.
Το μπλογκ troktiko (http://troktiko. blogspot. com) αρχικά διέψευσε τη συνεργασία του με το θύμα μέσω ανάρτησης που δημοσιεύθηκε χθες το πρωί. Συγκεκριμένα, συντάκτες του ιστολογίου επεσήμαναν πως «ουδεμία σχέση έχει το troktiko με τον Σωκράτη Γκιόλια! Επειδή κοντεύουμε να τα χάσουμε κι εμείς κι επειδή βάζουμε τα κείμενα που πάνω κάτω λένε τέτοιο πράγμα, εξηγούμαστε και ας το ακούσει ο κύριος Τάκης, ότι ο Σωκράτης δεν είχε καμία σχέση με εμάς! Ναι, πράγματι μας ήξερε και τον ξέραμε και ναι ήταν φίλος». Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, η συγκεκριμένη ανάρτηση διαψεύσθηκε από άλλους συντάκτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι «επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko. blogspot. com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια». Η νέα ανάρτηση ξεκαθάριζε πως το κείμενο που μπήκε νωρίτερα γράφτηκε από νέα παιδιά τα οποία δεν γνώριζαν τον «Σωκράτη μας και το όραμά του για το οποίο πλήρωσε». Μισή ώρα αργότερα αποκαλύφθηκε πως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του Γκιόλια είχαν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών.
Σε παλαιότερες καταθέσεις του σχετικά με δυσφημηστικά δημοσιεύματα, ο εκλιπών είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Το θέμα της άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου των μπλογκ είχε θίξει, τον Ιούνιο του 2009, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς με γνωμοδότησή του, όπου ανέφερε ότι «οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, στο πλαίσιο των ερευνών για τη διακρίβωση τελέσεως ενός εγκλήματος και του δράστη, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ