Type Here to Get Search Results !

«Παράθυρο» για πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα

«Ανοιχτό» αφήνει το υπουργείο Υποδομών το ενδεχόμενο της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αθήνα. Οπως δήλωσε ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την οδική ασφάλεια, ήδη ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θέμα. «Εμείς ως υπουργείο είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε εξασφαλίζει φθηνή μετακίνηση χαμηλού κόστους, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα λάβουμε τον περιβαλλοντικό παράγοντα υπόψη», είπε.
Οσον αφορά το σχέδιο νόμου για την οδική ασφάλεια που προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο, προβλέπει μεταξύ άλλων την «επισημοποίηση» του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, που λειτουργεί άτυπα από το τέλος του 2009, αλλά και τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας εντός του υπουργείου Υποδομών. Οπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Ρέππας, οι προθέσεις του υπουργείου στον τομέα της οδικής ασφάλειας έχουν ήδη διαφανεί με τη μεγάλη εκστρατεία αποξήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους. Στο ίδιο πλαίσιο, πρόκειται να δημοπρατηθούν 15 πεζογέφυρες σε κρίσιμα σημεία της Αθήνας, ενώ καταρτίζεται στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια περιόδου 2011 - 2020.
Σημαντική θεωρείται επίσης η ρύθμιση για τη δημιουργία ενός θεσμού εποπτείας και ελέγχου της λειτουργίας των ΚΤΕΟ -τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ- με την πρόβλεψη κινήτρων προκειμένου όλα τα οχήματα να προσέρχονται για έλεγχο. Οπως τόνισε ο κ. Ρέππας, ένας ποσοστό της τάξης του 35 - 40% αποφεύγουν να «περάσουν» ΚΤΕΟ και κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο. «΄Η ακόμα και όταν γίνεται έλεγχος, αυτός είναι υποτυπώδης, γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός μέχρι τώρα εποπτείας για το πώς γίνεται ο έλεγχος, πώς λειτουργούν τα ΚΤΕΟ», είπε ο υπουργός. «Πώς είναι δυνατόν ένα ΚΤΕΟ να “βγάζει” το 90% των οχημάτων «εντάξει»; αναρωτήθηκε. Δεδομένου δε ότι το πρόστιμο ύψους 400 ευρώ στην πράξη ποτέ δεν επιβάλλεται, δίνεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να επανέλθει εντός 10 ημερών και με επίκαιρο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου να πληρώνει το 1/8 του αρχικού ποσού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ