Type Here to Get Search Results !

Αντ. Σαμαράς: «Δώστε την Ελλάδα μας πίσω»

Της Ελλης Tριανταφυλλου
Με την προτροπή προς το ΠΑΣΟΚ να «ψάξει όσο θέλει», διότι «όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή Νεοδημοκράτη βοηθάει την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεφορτωθεί βαρίδια της παράταξης» και με μία εξαιρετικά σκληρή επίθεση προς το κυβερνών κόμμα, ο αρχηγός της Ν. Δ. Αντ. Σαμαράς κορύφωσε χθες την επιθετική τακτική που εσχάτως έχει ξεκινήσει, με φόντο τις εξεταστικές επιτροπές. Οι τοποθετήσεις του, πάντως, σε σχέση με τις υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση υπήρξαν προσεκτικές, ενώ σαφής ήταν η απόφασή του να κρατήσει αποστάσεις από όλα τα γαλάζια στελέχη που έχουν εμπλακεί σε αυτές. Ιδιαίτερη σημασία έχει, εξάλλου, η απροθυμία του αρχηγού της Ν. Δ. να αναφερθεί στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τα Greek Statistics η οποία περιλαμβάνει και το όνομα του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Από τη Μυτιλήνη στην οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την επικράτεια, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει ειδικά δικαστήρια και προχωρεί σε πλήρη ποινικοποίηση της πολιτικής, γιατί δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της ούτε τους δικούς της βουλευτές. «Οποιος δεν βρίσκει λύσεις, αναζητεί εξιλαστήρια θύματα, αλλά εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά, διότι έχουμε τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν», είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση, αν τόσο πολύ της αρέσουν οι εξεταστικές επιτροπές, να δεχθεί τη διερεύνηση και όλων των μεγάλων σκανδάλων του παρελθόντος, του Χρηματιστηρίου, του Κτηματολογίου, των υπερτιμολογήσεων των δημοσίων έργων, των υποβρυχίων που γέρνουν, των εξοπλιστικών κ. ά.».
Κριτική σε ΠΑΣΟΚ
«Το κακό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η Ν. Δ. που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν δεν υπάρχει πια» σημείωσε. Κατήγγειλε, δε, το ΠΑΣΟΚ ότι υπέγραψε τις δεσμεύσεις που μας βυθίζουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ότι ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία και αφήνει να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες σε βάρος της χώρας, ότι ανοίγει την πόρτα για να έρθουν μαζικά μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, ότι ξεγέλασε τον λαό, διέσυρε τη χώρα και παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησής της. Τέλος, απαρίθμησε τους δέκα άξονες του σχεδίου της Ν. Δ. για την ταχύτερη απεμπλοκή από τους όρους του Μνημονίου. Το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας του κ. Σαμαρά ήταν το «Δώστε την Ελλάδα μας πίσω».
Την ίδια ώρα, στη σκακιέρα της κεντροδεξιάς οι παίκτες παίρνουν θέση μάχης εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες. Η ανακοίνωση της απόφασης του κ. Αντ. Σαμαρά να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκου για την περιφέρεια Πελοπονήσσου συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση χθες της υποψηφιότητας για την ίδια περιφέρεια του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Π. Τατούλη, τον οποίο θα στηρίξει και ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη. «Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης δημοσιοποιώντας την υποψηφιότητά του.
Η Ρηγίλλης έχει αποφασίσει να στηρίξει πολλά από τα πρόσωπα που συντάχθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι με την τακτική αυτή θα περιοριστεί σημαντικά το εύρος των συνομιλητών της πρώην υπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ