Type Here to Get Search Results !

Μόνιμο γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

ΕΝΑΣ Ολλανδός και μια Γερμανίδα θα παρακολουθούν στενά την οικονομία της Ελλάδας από τις αμέσως επόμενες ημέρες για λογαριασμό του ΔΝΤ και θα δίνουν κατεύθυνση στην κυβέρνηση και αναφορά στον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν για την πρόοδο ή τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εφαρμογή του μνημονίου.
Ο Ολλανδός Μπομπ Τράα, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες καθήκοντα επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας που αποκτά πλέον το Ταμείο στην Αθήνα. Η Γερμανίδα Στέφανι Επλε θα είναι το «νούμερο δύο» του γραφείου. Ο κ. Τράα είναι παλιός γνώριμος της χώρας καθώς έχει συμμετάσχει σε αποστολές για τη σύνταξη των ετήσιων εκθέσεων του Ταμείου για την Ελλάδα, πολύ πριν αυτή «πρωταγωνιστήσει» στη διεθνή σκηνή λόγω κρίσης.
Οι γνώμες γι΄ αυτόν, μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης, διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που τον κατηγορούν ως «σκληρό» και αδιάφορο για τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών που προτείνει. Υπάρχουν και άλλοι που του αναγνωρίζουν βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και αναλυτική σκέψη. Ο κ. Τράα και η κ. Επλε θα έρθουν στην Αθήνα στο πλαίσιο της 11μελούς αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που θα συμμετάσχει στις εργασίες της τρόικας, από την προσεχή Δευτέρα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πάντως, θα παραμείνει ο Δανός Πάουλ Τόμσεν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ