Type Here to Get Search Results !

Εφέτης υπογράφει την πρώτη προσφυγή κατά των μέτρων

ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ κρας-τεστ της συνταγματικότητας για την περικοπή των μισθών και των επιδομάτων των δικαστικών λειτουργών ισοδυναμεί η κατάθεση της χθεσινής προσφυγής δικαστή ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το μέτρο της κυβέρνησης. Διοικητικός εφέτης υπογράφει την πρώτη προσφυγή κατά των οικονομικών μέτρων χαρακτηρίζοντας το πακέτο των μέτρων περικοπών ως αντισυνταγματικό και αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Η αγωγή αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την κόντρα κυβέρνησης δικαστών με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό και την υπαγωγή όλων των νέων δικαστών στο ΙΚΑ από 1-1-2011. Η απόφαση που θα σφραγίσει την προσφυγή, όπως εκτιμούν νομικοί, μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα και για άλλες αντίστοιχες αγωγές που μπορεί να καταθέσουν δημόσιοι υπάλληλοι κατά των δημοσιονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην προσφυγή του ο διοικητικός εφέτης οι αποδοχές του μετά τις περικοπές των επιδομάτων, στον 13ο και 14ο μισθό, μειώθηκαν κατά 15.432 ευρώ τον χρόνο. Από 71.764 ευρώ που ελάμβανε μεικτά κάθε χρόνο ο δικαστικός λειτουργός, όπως και οι ομοιόβαθμοί του, παίρνουν πλέον 56.332 ευρώ. Ο εφέτης μάλιστα στρέφει τα βέλη του μέσω της προσφυγής του συνολικά κατά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων χρεώνοντάς τους αναποτελεσματική δημοσιονομική διαχείριση, αλόγιστες προμήθειες και πελατειακές συμπεριφορές για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Το χρέος και τα ελλείμματα συσσωρεύθηκαν εξαιτίας των μακροχρόνιων παραβιάσεων των στοιχειωδών κανόνων ορθολογικής δημοσιονομικής διαχείρισης, προς εξυπηρέτηση συνειδητών πολιτικών επιλογών των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως οι αλόγιστοι ψηφοθηρικοί διορισμοί και οι ανεξέλεγκτες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και οι αδιαφανείς διογκώσεις των δαπανών των δημοσίων έργων, των δημοσίων εν γένει προμηθειών και των εξοπλισμών στα πλαίσια της παθογένειας του πολιτικού συστήματος», τονίζεται στην προσφυγή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ