Type Here to Get Search Results !

Λιάπης: Οχι εγώ, ο ΟΣΕ

Να αποσείσει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τις συμβάσεις που υπέγραψε με τη Siemens, αλλά και να «διαγράψει» την προσωπική του σχέση με τον Μ. Χριστοφοράκο, επιχείρησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, που διερευνά το σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία.
Για τον προαστιακό εμπιστεύθηκε τις διοικήσεις του ΟΣΕ, ενώ για το σύστημα ραδιοκάλυψης έγινε διεθνής διαγωνισμός. Τις εξηγήσεις αυτές έδωσε ο Μιχ. Λιάπης χθες στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens «Εμπιστεύτηκα τις διοικήσεις του ΟΣΕ για τον προαστιακό» φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός και, θέλοντας να δείξει ότι οι αποφάσεις του καθορίζονταν πλήρως από τις διοικήσεις, υπογράμμισε πως «δεν μου εισηγήθηκαν ποτέ ακύρωση του διαγωνισμού».
Την ίδια υπερασπιστική γραμμή διατήρησε και για το σύστημα ραδιοκάλυψης του ΟΣΕ. «Εγινε διεθνής διαγωνισμός και μειοδότης αναδείχθηκε η Siemens» είπε. Οσο για την πίεση της γερμανικής εταιρείας, να ενταχθεί ο ΟΣΕ στο σύστημα ασφαλείας C4Ι και την κατ' αρχήν αποδοχή από τον ίδιο της πρότασης αυτής, δικαιολογήθηκε, τονίζοντας πως υπήρξε σχετικό αίτημα του Δ.Σ. του Οργανισμού να διαφυλαχθεί η ασφάλεια του Δικτύου. Αρνήθηκε πάντως την ύπαρξη εγγράφου που φέρεται να απεστάλη από τον Μ. Χριστοφοράκο στην ιδιαιτέρα τού πρώην υπουργού, στην οποία σε φιλικότατους τόνους, ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας ζητούσε μεταξύ άλλων την ένταξη του ΟΣΕ στο C4Ι. Για τη σχέση του ειδικότερα με τον άλλοτε ισχυρό άντρα της Siemens διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ιδιαίτερες κοινωνικές επαφές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ