Type Here to Get Search Results !

Μείωση των βιοτεχνιών το πρώτο εξάμηνο

Μείωση του αριθμού των βιοτεχνιών στην Αθήνα, το πρώτο εξάμηνο του 2010, προκύπτει από τις εγγραφές - διαγραφές στο μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ). Σύμφωνα με το ΒΕΑ, το πρώτο εξάμηνο του έτους ιδρύθηκαν συνολικά 789 βιοτεχνικές επιχειρήσεις και διέκοψαν την λειτουργία τους 1.448.
Παρότι το ΒΕΑ εμφανίζεται ως υποστηρικτής της πολιτικής ενίσχυσης των αγορών στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης της βιοτεχνικής επιχείρησης και αναγνωρίζει ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται «οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα». Μέσα στον Ιούνη άνοιξαν 114 βιοτεχνικές επιχειρήσεις και έκλεισαν 279. Την ίδια περίοδο υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά κυβερνητικά μέτρα στήριξης της «ανάπτυξης» και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Τα στοιχεία όμως επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές βιοτεχνίες. Αντιθέτως, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που συμπίπτουν και με τις πρόσφατες αναφορές του ΙΟΒΕ, δείχνουν ότι η μικρή και πολύ μικρή βιοτεχνία είναι εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη που οραματίζονται οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί υπηρέτες τους.
Ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, ως προς τις διαπιστώσεις, τις θέσεις της για τη διέξοδο και την αγωνιστική επιλογή της μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ