Type Here to Get Search Results !

Χωρίς εκπλήξεις η ψηφοφορία στη Βουλή

Με 159 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 2 «παρών» έγινε δεκτό επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο ψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, όπως και οι βουλευτές που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου. Τη συζήτηση στην Ολομέλεια έκλεισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτήρισε ανούσια τη σύζητηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών, των νέων που θα μπουν στην αγορά εργασίας».
Στρατηγική αντεπίθεσης στην κυβέρνηση εγκαινιάζει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. αμαράς, παρουσιάζοντας το πρωί στο Ζάππειο την πρότασή του για την παράκαμψη του μνημονίου και καταψηφίζοντας το απόγευμα στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, εφόσον αποδώσουν τα πρώτα μέτρα που έλαβε, περιγράφοντας στην πραγματικότητα το «τουρκικό μοντέλο» έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ