Type Here to Get Search Results !

Καυτή εβδομάδα στη Βουλή με Siemens

Οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Siemens αλλά και η συζήτηση το απόγευμα στην Βουλή του πορίσματος για το Βατοπέδι αναμένεται να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Καυτή αναμένεται αυτή η εβδομάδα για το σκάνδαλο της Siemens.
Την ίδια ώρα θετική ήταν η αντίδραση της Siemens στο αίτημα που της υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλει στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής «δίνοντας άμεσα όλα τα στοιχεία που διαθέτει, καθώς και όσα προέκυψαν από την έρευνα που έκανε με τη συνδρομή γνωστής διεθνώς δικηγορικής εταιρείας», προειδοποιώντας παράλληλα τη γερμανική εταιρεία ότι διαφορετικά θα διακόψει τη συνεργασία μαζί της.
Ειδικότερα, απαντώντας στη σχετική επιστολή που έστειλε την Παρασκευή με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, η Siemens δήλωσε χθες την ετοιμότητά της να αποστείλει πρόσθετα στοιχεία.
Στην απαντητική επιστολή εκφράζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πρόθεση της εταιρείας να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και η προσωπική δέσμευση των Siemens Hellas και Siemens Γερμανίας για επίλυση όλων των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Εξεταστική Επιτροπή και οι δικαστικές αρχές.
Στην επιστολή του στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas κ. Ξυνή-την οποία δημοσίευσε χθες το «Πρώτο Θέμα»- ο κ. Παμπούκης κάλεσε την εταιρεία «να συμβάλει με την πλήρη αποκάλυψη πράξεων παράνομων «χρηματοδοτήσεων» συγκεκριμένα καθώς και προσώπων που ενέχονται σε αυτές», γιατί -όπως επεσήμανε- «ευθύνη έχουν τόσο αυτοί που τα παίρνουν όσο και αυτοί που τα δίνουν».
«Η αναζήτηση της αλήθειας και η συμβολή σε αυτή αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτειακή υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη ή νομικού προσώπου, πολύ δε περισσότερο όταν έχει εταιρική σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμεί να εξακολουθήσει να την έχει», τόνισε.
Σήμερα στις 6 μ.μ. πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το εάν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και για το ποιοι θα παραπεμφθούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ