Type Here to Get Search Results !

Διαψεύδει τους «ψυθιριστές» της πτώχευσης η κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με τη φημολογία περί χρεοκοπίας και επιστροφή στη δραχμή βρέθηκε για άλλο ένα 24ωρο η Ελληνική οικονομία. Τέλος στα τρομολαγνικά σενάρια επιχειρεί να βάλει από την πλευρά της η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να τονίζει, ότι η δεύτερη δόση δανείου τον Σεπτέμβριο από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι εξασφαλισμένη. Την ίδια ώρα όμως η ύφεση βαθαίνει, φθάνοντας το 2,5% το πρώτο τρίμηνο του 2010.
Λίγες ώρες πριν φθάσει στην Αθήνα η τρόικα, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την δεύτερη δόση του Ελληνικού δανείου, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η δεύτερη δόση του δανείου είναι εξασφαλισμένη. Πρέπει να σταματήσει η τρομολαγνεία. Η τρόικα έχει βάλει 110 δισ. Νομίζετε ότι και αυτοί θέλουν να δείξουν, ότι κάνουν λάθος;». Τέλος στα καταστροφικά σενάρια όμως βάζει και η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Παναγιωτόπουλο να δηλώνει ότι «τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, από τη ζώνη του ευρώ, τα δρομολογούν κύκλοι κερδοσκόπων, που έχουν επενδύσει σε μια τέτοια προοπτική».
Στα σενάρια έδωσε τροφή και διεθνής δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, που έδειχνε ότι 7 στους 10 συνδρομητές του «βλέπουν» πτώχευση της Ελλάδας, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν, ότι θα δει και την πόρτα της εξόδου από το ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «όλα αυτά είναι αστεία ιστορία. Υπάρχει φυσικά και η κερδοσκοπία. Η αναδιάρθρωση του χρέους έχει ξεπεραστεί από τον μηχανισμό στήριξης». Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε απ’ την πλευρά της ότι «Το χρέος που υπάρχει και τα ελλείμματα, χάριν των οποίων έγινε το μνημόνιο, εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε και δεν πρέπει να τα αναγνωρίσει και ο Ελληνικός λαός, διότι δεν τα προκάλεσε ο Ελληνικός λαός».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ