Type Here to Get Search Results !

Στο στόχαστρο τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας», όσον αφορά στην έκδοση εικονικών τιμολογίων, μπαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο «στόχαστρο» του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καταρτίζουν ειδική λίστα με τα «επικίνδυνα» επαγγέλματα τα οποία έχουν εντοπιστεί κατά το παρελθόν να είναι επιρρεπή σε εικονικές ενάρξεις εργασιών και συναλλαγές.
Παράλληλα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων δημιουργείται ένα νέο «ηλεκτρονικό» αρχείο, με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Πρώτες μάλιστα στην εν λόγω «λίστα» των «υπόπτων» για έκδοση εικονικών τιμολογίων, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, θα είναι οι εταιρείες που δηλώνουν στην Εφορία ότι θα ασχοληθούν με τη διαφήμιση, τις γραφικές τέχνες, τα χωματουργικά έργα ή τα οικοδομικά υλικά. Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι στόχος των παραγόντων του υπουργείου είναι να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που βρίσκεται σε έξαρση, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιώνεται αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προβλέπει ότι όταν μια επιχείρηση κάνει έναρξη εργασιών, ο εφοριακός θα πρέπει να «ψάχνει» στις δηλώσεις για ύποπτα στοιχεία όπως είναι η δραστηριότητα σε συνδυασμό με την έδρα της επιχείρησης, που να οδηγούν σε ενδείξεις ότι πρόκειται για εταιρεία «μαϊμού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ