Type Here to Get Search Results !

Στο τραπέζι το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη»

Η Αθήνα αποφεύγει την ονοματολογία στο Σκοπιανό, αλλά την ίδια στιγμή δεν διαψεύδει επισήμως τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη «Μακεδονία του Βαρδάρη». Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οπως δήλωσε, μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εξετάσει «κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει». Η ελληνική θέση είναι υπέρ της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.
Η συνάντηση των δύο ανδρών, η πέμπτη μετά την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην εξουσία τον περασμένο Οκτώβριο, διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων «μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος». Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η υποστήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αν και οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στο βαθύ παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις ώστε να βρεθεί κοινός τόπος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ