Type Here to Get Search Results !

Η Αθήνα ακριβότερη του Λονδίνου

Η Αθήνα ακριβότερη από το Λονδίνο! Οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών στο «κλεινόν άστυ» έχουν πάρει κυριολεκτικά... φωτιά, με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα να φιγουράρει στην 50η θέση μεταξύ 400 πόλεων παγκοσμίως ως προς το κόστος ζωής, απέχοντας μάλιστα ελάχιστα και από τη Νέα Υόρκη...
Σύμφωνα με ετήσια έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών ECA και βασίζεται στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών (κατοικία, τρόφιμα, ένδυση, διασκέδαση κτλ.) σε 400 πόλεις σε όλον τον κόσμο, η ιαπωνική μητρόπολη, το Τόκιο, και η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Οσλο, είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Ακολουθεί η Λουάντα, πρωτεύουσα της Ανγκόλας στην τρίτη θέση. Ακόμα τρεις ιαπωνικές πόλεις -η Ναγκόγια στην 4η θέση, η Γιοκοχάμα στην 5η και το Κόμπε στην 7η- βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.
Το «τοπ 10» συμπληρώνουν το Στάβανγκερ (Νορβηγία), η Κοπεγχάγη (Δανία), η Γενεύη και η Ζυρίχη (Ελβετία).
Η Αθήνα είναι 50η, ενώ καμία πόλη της Βόρειας Αμερικής δεν βρίσκεται στην 25άδα. Η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει μόλις την 48η θέση, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο Μάρτιος 2009 - Μάρτιος 2010, με αποτέλεσμα να μην προλάβει την «ελεύθερη πτώση» του ευρώ μετά τη διάχυση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μεγάλη έκπληξη της έρευνας είναι το Λονδίνο, που για πολλά χρόνια βρισκόταν ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής και το οποίο φέτος δεν περιλαμβάνεται στις 50 πρώτες θέσεις, εξαιτίας της αδυναμίας της στερλίνας. Τέλος, σε υψηλότερες θέσεις βρίσκονται φέτος πολλές ρωσικές πόλεις (π.χ. η Μόσχα στην 15η από 29η το 2009) μετά την ενδυνάμωση του ρουβλίου έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, αλλά και την ανατίμηση του «μαύρου χρυσού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ