Type Here to Get Search Results !

Συνεργασία κατά της αρχαιοκαπηλίας

Μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Τούρκος ομόλογός του Ερτουγρούλ Γκιουνάι. Το μνημόνιο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στενή συνεργασία και την ανταλλαγή απόρρητων πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών Ελλάδος και Τουρκίας, που απορρέουν από την εμπειρία των δύο χωρών στο πεδίο της αρχαιοκαπηλίας, ούτως ώστε να καθίσταται πιο αποτελεσματικός ο εντοπισμός αντικειμένων και η δίωξη του εγκλήματος.
Επίσης, οι δύο χώρες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συστήσουν έναν ενιαίο μηχανισμό αμοιβαίας ειδοποίησης, σε περίπτωση εντοπισμού από τις υπηρεσίες τους, παρανόμως διακινούμενων αντικειμένων που ανήκουν στην άλλη χώρα.
Με τον τρόπο αυτό, οι υπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας καθιστούν σαφή την αποφασιστικότητά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προστατευθεί η πολιτιστική κληρονομιά που προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή που σήμερα καταλαμβάνουν οι δύο χώρες, η οποία αποτελεί λίκνο για τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Να σημειώσουμε πως κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πήρε μέρος στην 8η Διάσκεψη του Forum Κορυφής των Αρχηγών Κρατών για τις Πολιτιστικές Διαδρομές, παρουσία του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και άλλων αρχηγών κρατών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ