Type Here to Get Search Results !

«Τα μέτρα θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη

Αισιόδοξος ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που λαμβάνονται θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και να πετύχει τη διατηρησιμότητα των δημοσιονομικών της εμφανίστηκε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Χρηματοπιστωτική και Οικονομική Κρίση: Η Επιστροφή στη Σταθερότητα», που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, η κρίση και η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ευκαιρία για γενικότερη αναδιάρθρωση καιθα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να πειστούν οι αγορές για την αποδοτικότητα των μέτρων.
«Ορισμένοι αναλυτές έχουν την άποψη ότι η δυναμική του χρέους της Ελλάδας είναι μη βιώσιμη. Εχουν άδικο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΤτΕ, για να προσθέσει ότι «ο συνδυασμός παραγόντων που αποτελούν το πρόγραμμα στήριξης -δημοσιονομική πειθαρχία, απελευθέρωση αγορών, ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας- θα συμβάλουν στην εμπιστοσύνη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ανάπτυξης». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal», ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε για μίαν ακόμη φορά ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη χαρακτηριστικά και επαρκή κεφάλαια: «στην αρχή της κρίσης το τραπεζικό μας σύστημα είχε ένα «μαξιλάρι» κεφαλαίων που ξεπερνούσε αρκετά τα 10 δισ. ευρώ. Αυτό το μαξιλάρι είναι απολύτως επαρκές για να καλύψει την όποια ενδεχόμενη επιδείνωση της κεφαλαιακής βάσης του συστήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ