Type Here to Get Search Results !

Αλλάζει η Αθήνα με το νέο σχέδιο υπουργείων;

Τη δημιουργία μιας ενιαίας ζώνης που θα ξεκινάει από το Νέο Φάληρο και θα καταλήγει στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου οραματίζονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.Ο στόχος είναι να... γυρίσει η Αθήνα τα μάτια της στη θάλασσα και να γίνει μια πραγματικά παραλιακή πόλη, με τους πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Λόγια και υποσχέσεις που ακούμε από την περίοδο της προ-ολυμπιακής προετοιμασίας του 2004 χωρίς ωστόσο, έξι χρόνια μετά τους Αγώνες να γίνει έστω το παραμικρό. Τι αλλάζει τώρα; Φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει τη πολιτική βούληση να το κάνει κι αυτό δείχνει η πρόσφατη κατεδάφιση της «Φαντασίας» και των περιφράξεων σε μήκος 2 χλμ. περίπου από τον Αγιο Κοσμά έως τη Γλυφάδα.
Παρέμβαση
Μπορεί να ήταν μια... ανέξοδη παρέμβαση από την άποψη ότι για την «Φαντασία» ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη η τύχη της, ενώ οι ακτές που άνοιξαν δεν επηρέασαν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της «παραλιακής ψυχαγωγίας». Επίσης, οι περιπτώσεις των ακτών που άνοιξαν ήταν ξεκαθαρισμένες σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό τους. Όλα αυτά συμπυκνώνονται στην περίπτωση του Ακρωτηρίου, το οποίο ανήκει στην εκκλησία, είναι αρχαιολογικός χώρος, επινοικιάζεται σε γνωστό επιχειρηματία. Πάντως, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στο όραμα της που είναι να δημιουργήσει ένα ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο που θα ξεκινάει από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στη παραλία της Αγίας Μαρίνας λίγο πριν από το Λαγονήσι.
Στις ανακοινώσεις που έκανε στην αρχή της εβδομάδας για το πρόγραμμα Αθήνα-Αττική 2014, τόνισε ότι θα προωθήσει μελέτες και έργα προς το σκοπό αυτό. Μεταξύ αυτών των έργων είναι η κατεδάφιση όλων των περιφράξεων και των αυθαιρέτων κτισμάτων που σήμερα λειτουργούν ως νυχτερινά κέντρα ή κέντρα ψυχαγωγίας κατά κύριο λόγο, η δημιουργία ενιαίου περιπάτου και ποδηλατοδρόμου, η επέκταση της γραμμής του Τραμ προς τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, ακόμα και προς τη Βάρκιζα, βελτίωση των εγκάρσιων συνδέσεων του θαλασσίου μετώπου με τις παράκτιες αστικές περιοχές κατοικίες κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ