Type Here to Get Search Results !

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ

Oλοι οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να νοσηλευτούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ευ.Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες δέσμη 13 μέτρων για την ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)- κάτι που είχε προαναγγείλει ήδη από τις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα καταβληθεί προσπάθεια για συμμάζεμα των δαπανών των στρατιωτικών νοσοκομείων, τα χρέη των οποίων ανέρχονται σήμερα σε 255 εκατ. ευρώ. Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν και οφειλές περίπου 210 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τα βασικότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος είναι: 1. Ολοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
2. Ο διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
3. Η απόφαση για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
4. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.
5. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής θα υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής του Αιγαίου.
6. Ολες οι αποφάσεις που σχετίζονται με την προμήθεια και διακίνηση φαρμάκων και υλικών, επεκτείνονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ