Type Here to Get Search Results !

«Η ελληνική ναυτιλία μπορεί έμπρακτα να στηρίξει τη χώρα»

Ανοιχτά υπέρ της άρσης του καμποτάζ τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της χάραξη μιας ξεκάθαρης ναυτιλιακής πολιτικής, ενώ έστειλε μήνυμα στους ναυτεργάτες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις «παρωχημένες συνδικαλιστικές αντιλήψεις που καταστρέφουν την προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμού και εμπορίου». Έκκληση συμβολής στην αύξηση ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας απηύθυνε και στους επιχειρηματίες του κλάδου.
Αναφερόμενος στο θέμα της άρσης του καμποτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποσπασματικά και με ημίμετρα, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την "τριχοτόμηση", όπως είπε του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την κατάργηση των δύο υπουργείων, που είχαν την ευθύνη των θεμάτων της ναυτιλίας και του τουρισμού.
"Είναι σαν η Σαουδική Αραβία να κλείνει το υπουργείο πετρελαίων της", ανέφερε ο κ. Σαμαράς, και πρόσθεσε πως "τουρισμός και ναυτιλία προσφέρουν μαζί πάνω από το 30% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας μας". Ο Α. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη "διατήρησης θεσμών του νόμου 89 και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα, ώστε να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της εμπορικής ναυτιλίας", αλλά και τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των παρωχημένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων ,φέρνοντας ως παράδειγμα τους αποκλεισμούς στο κρουαζιερόπλοιο "Ζενίθ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ