Type Here to Get Search Results !

Στην Αθήνα κλιμάκιο της ηλίθιας Moody’s

Σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση «προθέσεων» προέβη χθες το βράδυ η Moody’s σχετικά με τις μελλοντικές της προθέσεις ως προς την αξιολόγηση του χρέους των «ασθενών» της Ευρωζώνης, λόγω «φημών της αγοράς» για υποβάθμιση της Ελλάδας σε κατηγορία junk.
Η Moody’s προχώρησε στην ασυνήθιστη, όπως τόνισε, κίνηση να παρέχει πληροφορίες για τις προθέσεις της ως προς τις επικείμενες ενέργειες αξιολόγησης του χρέους ορισμένων κρατών της Ευρωζώνης και χαρακτήρισε την τρέχουσα δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη «άνευ προηγουμένου». Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του οίκου «για την αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων σε εξαιρετικές συνθήκες», περίμενε την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης Ε. Ε. - ΔΝΤ για να επανεξετάσει τη βαθμολογία του ελληνικού χρέους από την υφιστάμενη κατηγορία Α3. Οπως ξεκαθάρισε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι το ελληνικό χρέος να υποβαθμιστεί στο φάσμα της κατηγορίας Βaa, αν και δεν απέκλεισε μια υποβάθμιση σε επίπεδο junk.
Χθες, η Moody’s δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως εξίσου πιθανή είναι μια υποβάθμιση των ομολόγων της Πορτογαλίας στην κατηγορία Αa3 από την ισχύουσα Αa2. Την ίδια ώρα, όμως, δεν απέκλεισε μια «προσαρμογή της στη βαθμολογία Α1». Η τελική αξιολόγηση των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ενώ ο οίκος ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες υποβάθμισης για τα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας στο εγγύς μέλλον. Καμία σημαντική μεταβολή δεν αναμένεται βραχυπρόθεσμα ούτε στη βαθμολογία του χρέους της Ιρλανδίας.
Νωρίτερα, δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg ανέφεραν ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης θα εξετάσει μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες την πιθανότητα υποβάθμισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων στην κατηγορία «junk» και ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ