Type Here to Get Search Results !

Η αποτίμηση της Eurovision 2010

Η αποτίμηση του διαγωνισμού αποτελεί σοβαρή υπόθεση διότι είχαμε φίλους που είδαν απο κοντά την διαδικασία μέσα απο την κρατική τηλεόραση. Αρχικά να τονίσουμε ότι η Ιταλία δεν συμμετέχει οπως και άλλες χώρες διότι θεωρεί πανηγύρι την διοργάνωση. Ομως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι ψηφοφορίες κινούνται σε επίπεδα αλληλοβοήθειας χωρών ακόμα και έντονου πολιτικού ή θρησκευτικού στοιχείου με ορισμένες χώρες και αυτό αποτελεί πολιτικό προηγούμενο. Ευτυχώς με 12άρια που μας βοήθησαν οι Αγγλοι που χορεύουν κι εδώ το ΩΠΑ, η Αλβανία και ελάχιστες άλλες χώρες.
Η Ρίκα Βαγιάνη έκανε μια πατάτα όταν ψήφιζε το Οσλο λέγοντας ότι εκεί το τραγούδι μας έκανε πολύ καλη εντύπωση. Μόνο που δεν πήραμε ούτε 1 βαθμό! Οπως και η εκτίμηση για τα άλλα τραγούδια των Βαλκανικών χωρών. Ευτυχώς μας στήριξε και η Σερβία. Οχι όμως τα Σκόπια που επιμένει Τουρκικά όπως και άλλες γειτονικές χώρες...
Ο Γιώργος Αλκαίος με τουσ φίλους,'εφεραν το "OPA" στην 8η θέση της Eurovision 2010. Καθόλου μα καθόλου άσχημα δεν τα πήγε η χώρα μας που έλαβε και τέσσερα 12αρια, συγκεντρώνοντας συνολικά 140 βαθμούς.
Στην πρώτη θέση, όπως ηταν αναμενόμενο με 246 βαθμούς η Γερμανία. Μας στήριξαν με 12αρια η Κύπρος, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Αλβανία. Με ενα 10αρι η Σερβία και πήραμε 8αρια απο Ισλανδία, Πορτογαλλία και Γερμανία.Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια της Eurovision, ΕΒU, το «Opa» τερμάτισε 2ο στον πρώτο ημιτελικό απ’ όπου και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.Πρώτη χώρα στον ημιτελικό μας ήταν το Βέλγιο με 167 βαθμούς, ενώ το «Opa» συγκέντρωσε 133. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ισλανδία με 123 βαθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ