Type Here to Get Search Results !

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο είδωλο της ποπ κουλτούρας, τον Άντι Γουόρχολ, θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του το έκτο «Athens Video Art Festival» που θα πραγματοποιηθεί από τις 7-9 Μαϊου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Γκάζι.
Ο Άντι Γουόρχολ ως καλλιτέχνης αλλά και πηγή έμπνευσης για άλλους δημιουργούς, θα παρουσιαστεί μέσα από τη μεγάλη συλλογή του Electronic Arts Intermix της Νέας Υόρκης. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά έργων με πρωταγωνιστές τον εκκεντρικό καλλιτέχνη και τους διάσημους φίλους του, όπως το θρυλικό «Chelsea Girls with Andy Warhol» αλλά και το αποκαλυπτικό χρονικό «Award Presentation to Andy Warhol», στο οποίο ο σταρ του πειραματικού κινηματογράφου Τζόνας Μέκα, μαζί με τον Μισέλ Οντέρ ακολουθούν και καταγράφουν την περιπετειώδη πορεία του Γουόρχολ στη Νέα Υόρκη.
Σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο της «Τεχνόπολις» θα φιλοξενηθεί η ενότητα «Feel free to feel green», με έργα από όλο το φάσμα των κατηγοριών (εγκαταστάσεις, βίντεο, ψηφιακές εικόνες κ.α.) που διερευνούν την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη Φύση. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 7 Μαϊου (στις 15.30) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134) με την παρουσίαση του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έμφαση θα δοθεί στο μάθημα του Κινουμένου Σχεδίου, ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του animation.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ