Type Here to Get Search Results !

Οι Κινέζοι φέρουν δώρα....και απαιτήσεις στην Αθήνα

Προτάσεις για περαιτέρω σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων της Κίνας με την Ελλάδα στον τομέα των μεταφορών κομίζει ο πρόεδρος της Cosco κ. Γουέι Τζιαφού ο οποίος, έπειτα από πολλές αναβολές, καταφθάνει τελικά στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη μεταξύ 18 και 22 Μαΐου. Ο κ. Γουέι αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά, μέλη της κυβέρνησης, ενώ παραμένει ακόμη ανοικτό το θέμα τού αν ο πρόεδρος του κινεζικού ναυτιλιακού κολοσσού θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.
Επίσης ο κ. Γουέι θα έχει σειρά συναντήσεων με έλληνες επιχειρηματίες, κυρίως εφοπλιστές, ενώ προγραμματίζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε.
Οπως αναφέρουν οι πηγές του «Βήματος» ο κ. Γουέι καταφθάνει στην Αθήνα με πολλές ιδέες για την περαιτέρω σύσφιγξη των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, κάποιες εκ των οποίων συζητήθηκαν σε αδρές γραμμές και κατά την επίσημη επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στο Πεκίνο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Γουέι θα μεταφέρει στον κ. Παπανδρέου την πρόθεση της κινεζικής πλευράς να συμμετέχει εντονότερα σε διάφορα επενδυτικά πλάνα στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για το θέμα του ΟΣΕ, καθώς το κομμάτι των μεταφορών με την ευρεία έννοια της δραστηριότητας είναι ένας τομέας στον οποίο η Cosco δείχνει σαφή προτίμηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ