Type Here to Get Search Results !

«Γύπες» απαισιοδοξίας...στην Αθήνα

Oι εικόνες από τους δρόμους της πρωτεύουσας είναι τελευταίως καταθλιπτικές. Τα πρόσωπα είναι σκυθρωπά, τα αυτοκίνητα λιγοστά, το κέντρο της Αθήνας μοιάζει νεκρό, σε τίποτε δεν θυμίζει την άναρχη μεν αλλά πολύβουη και μαζί ζωντανή μεγαλούπολη που όλοι ξέρουμε.
Από τη μία οι διαδηλώσεις και ο φόβος των επεισοδίων και από την άλλη η αγοραστική άπνοια συνθέτουν πια σκηνικό απονευρωμένης πόλης. «Είναι σαν να έχει πέσει ένα πέπλο απελπισίας και απαισιοδοξίας πάνω από την Αθήνα» σχολίαζε κεντρικός υπουργός, από εκείνους που αγωνιούν πραγματικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να δημιουργήσουμε γρήγορα αισιόδοξα νέα, ικανά να αλλάξουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα στη χώρα» προσέθετε με ένταση ο ίδιος.
Αντιστοίχως καταθλιπτικές όμως είναι και οι εικόνες από τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών. Τα γεμάτα τραπέζια στα εστιατόρια του Ηilton και της «Μεγάλης Βρεταννίας» είναι λιγοστά και όσα γεμίζουν φιλοξενούν περίεργες παρέες.
Εκπρόσωποι επενδυτικών οίκων συνομιλούν με δικούς μας ειδικευμένους δικηγόρους σε θέματα αγορών και ομολόγων, έμποροι όπλων τρώνε με αποστράτους της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατεύματος σε μια προσπάθεια να βρουν επαφή και διασύνδεση για την πανάκριβη και αμαρτωλή πραμάτεια τους και ατζέντηδες παντός καιρού που ψάχνουν συνεταίρους για την εξαγορά ελεύθερης ελληνικής γης, άλλοτε για ξενοδοχεία πολυτελείας και άλλοτε για ανεμογεννήτριες ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων.
«Είναι σαν να έχουν πλακώσει γύπες από παντού» μονολογούσε τις προάλλες ένας έμπειρος σερβιτόρος του Ηilton που έχουν δει πολλά τα μάτια του και τώρα νιώθει, όπως όλοι μας, το άδοξο τέλος της Μεταπολίτευσης, το οποίο απειλεί να παρασύρει τη χώρα ολόκληρη σε αργό θάνατο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ