Type Here to Get Search Results !

Ομιλία για την πνευματική ιδιοκτησίας

Ο Ρίτσαρντ Στόλμαν, ιδρυτής του προγράμματος GNU και γνωστότερος υπέρμαχος του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού θα δώσει ομιλία στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Μαΐου με θέμα Η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας. Η ομιλία του Στόλμαν στη Σχολή Καλών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ της Εφημερίδας Βαβυλωνία (BFEST 2010).
Ο Αμερικανός προγραμματιστής Ρίτσαρντ Στόλμαν, σήμερα 57 ετών, ξεκίνησε το 1983 το Πρόγραμμα GNU για την ανάπτυξη ενός δωρεάν λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Linux. Ήταν γενικότερα πρωτεργάτης και ακτιβιστής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και το 1985 δημιούργησε το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού.
Ο Στόλμαν επινόησε επίσης την έννοια του copyleft (κατ΄αντιστοιχία με το copyright), το οποίο αφορά τη χρήση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα με στόχο την πιο ελεύθερη διανομή αντιγράφων. Μία ώρα πριν από την ομιλία του στις 6 το απόγευμα θα προηγηθεί εργαστήριο του Δικτύου για την Ψηφιακή Απελευθέρωση με θέμα Ιδιωτικά Δικαιώματα ή Ελεύθερη Πρόσβαση στη Γνώση;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ