Type Here to Get Search Results !

Πτώση της συμμετοχής

Με μειωμένη συμμετοχή και τη γνωστή και παγιωμένη διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων ως προς τα αποτελέσματα διεξήχθησαν χθες οι φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, καταγράφονται πτώση των δυνάμεων της ΔΑΠ, η οποία όμως παραμένει πρώτη δύναμη στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, άνοδος της ΠΑΣΠ και οριακή ενίσχυση της ΠΚΣ, της ΑΡΕΝ και της ΕΑΑΚ.
Και εφέτος πάντως δεν έλειψαν ορισμένα επεισόδια και αντιπαραθέσεις. Συγκεκριμένα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, όταν οι δεύτεροι, καθώς και μέλη της ΠΚΣ, της ΑΡΕΝ και της ΕΑΑΚ, προσπάθησαν, όπως υποστηρίζουν στελέχη τους, να τοποθετήσουν παραβάν στις αίθουσες ψηφοφορίας, εφαρμόζοντας απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των φοιτητών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, μέλη της ΠΑΣΠ απέσπασαν τα παραβάν και τα πέταξαν έξω από τις αίθουσες. Η ΠΑΣΠ πάντως, που αναδεικνύεται πρώτη στις κάλπες του Ιδρύματος, αρνείται τις κατηγορίες περί απόπειρας νοθείας την οποία υπέκρυπτε, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, η κίνηση να αφαιρεθούν τα παραβάν.
Η συμμετοχή πάντως των φοιτητών υπήρξε οριακά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Ετσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φοιτητικών παρατάξεων, στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Αθήνας η μείωση υπολογίζεται σε 3%-6% σε σχέση με το περιεχόμενο της κάλπης του 2009, ενώ στα ιδρύματα της Περιφέρειας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ