Type Here to Get Search Results !

Η ώρα του "δράκου" για την ελληνική οικονομία

Ατζέντα με μέτρα τόνωσης της ελληνικής οικονομίας αλλά και επενδύσεις στήριξης της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά φέρνει μαζί του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού captain Wei Jiafou κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, από τις 18 μέχρι τις 22 Μαΐου.
Οι Κινέζοι σχεδιάζουν να επενδύσουν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη αλλά και στα logistics στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν στην Ελλάδα τα κεντρικά γραφεία της Cosco για την Ευρώπη εφόσον αυτό προκύψει από έρευνα βιωσιμότητας.
Ο captain Wei έχει ζητήσει από την Cosco Container Lines οκτώ πλοία μεταφορικής δυναμικότητας 5.500 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα, στο δρομολόγιό τους από την Κίνα στη Μεσόγειο να σταματούν από δύο φορές στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, έχει ορίσει το λιμάνι ως κέντρο μεταφόρτωσης της Cosco για την ανατολική Μεσόγειο.
Η Cosco σκοπεύει να αναπτύξει υπηρεσίες feeder (μικρότερων πλοίων) προς τις γειτονικές χώρες στη Μαύρη Θάλασσα, τη Νότια και την Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τη Δυτική Μεσόγειο.
«Θέλω να επισκεφθώ και τον πρωθυπουργό, να του εκθέσω το σχέδιό μου... χρειάζομαι να τον δω, κι εκείνος χρειάζεται τον captain Wei, διότι θα κάνω κάτι για να υποστηρίξω την οικονομία και τις θέσεις εργασίας σας» είχε πει πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της Cosco σε συνέντευξή του. Τελικά η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα γίνει στα τέλη της εβδομάδας. Επίσης, ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας έχει επιβεβαιώσει ότι θα συναντηθεί με τον captain Wei, ενώ αναμένεται συνάντησή του και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ