Type Here to Get Search Results !

Αναστάτωση από έκρηξη βόμβας

Μεγάλης ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη αργά χτες το βράδυ έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, στην Αθήνα. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε αναφερθεί ένας ελαφρύς τραυματισμός γυναίκας, ωστόσο δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να προκλήθηκαν και άλλοι τραυματισμοί από θραύσματα τζαμιών που έσπασαν από το ισχυρό ωστικό κύμα.
Η γυναίκα, που διαμένει σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε κοντινή σχετικά απόσταση από το σημείο της έκρηξης, τραυματίστηκε στα πόδια από τζάμια που έσπασαν και ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμά της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η έκρηξη, που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας, σημειώθηκε στις 10.12 χτες το βράδυ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σακβουαγιάζ και είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γρ. Λαμπράκη, δίπλα σχεδόν στον περίβολο των γυναικείων φυλακών. Περίπου 25 λεπτά νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlter» και προειδοποίησε για την έκρηξη.
Εκκενώθηκε πολυκατοικία
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε αμέσως η περιοχή, ενώ χρειάστηκε να γίνει και εκκένωση της πολυκατοικίας δίπλα στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ σε μεγάλη ακτίνα έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα και διαμερίσματα. Αναστάτωση επικράτησε στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στο εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή άλλα προβλήματα. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για να συλλέξουν στοιχεία από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ