Type Here to Get Search Results !

Συναίνεση αναζητούν στην Αθήνα

Σε μια κρίσιμη συγκυρία που αναζητείται η συναίνεση, συνέρχεται την Δευτέρα στην Αθήνα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών χωρίς όμως την συμμετοχή των κομμάτων της αριστεράς. Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την ευθύνη των υπουργών. Μεταξύ των άλλων, στο ν/σ προβλέπονται βαριές ποινές, ακόμη και δήμευση της περιουσίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών και έκπτωση από τα αξιώματά τους.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, διεμήνυσε ότι τα κρούσματα διαφθοράς θα παταχθούν ακόμη και αν χρειαστεί η κυβέρνηση να συγκρουστεί με συμφέροντα.
Παραδειγματικές τιμωρίες
Την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα προωθεί με σειρά μέτρων η Κυβέρνηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης διαβεβαιώνει ότι μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Η βουλευτική ασυλία θα αίρεται για κάθε κατηγορία που δεν σχετίζεται με τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Βαριές ποινές θα επιβληθούν και σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.
Τα νέα μέτρα προβλέπουν :
Δήμευση των περιουσιακών στοιχείων επίορκων κρατικών λειτουργών που αποκτήθηκαν παράνομα ή δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες. Επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής ποινικών ευθυνών με την αλλαγή που προωθείται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Απαγόρευση συμμετοχής δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών σε οφ σορ εταιρείες.(Ως παρεπόμενη ποινή προβλέπεται δήμευση της περιουσίας, έκπτωση από το αξίωμα και χρηματική ποινή.) Κατά προτεραιότητα εξέταση από τη Δικαιοσύνη όλων των υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα. Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η απονομή εξατομικευμένων ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ