Type Here to Get Search Results !

«Μολότοφ» και στον τουρισμό

Τον φόβο ότι τα προχτεσινά τραγικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας θα προκαλέσουν νέα προβλήματα όπως τον Δεκέμβριο του 2008 στον ελληνικό τουρισμό, διατυπώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου που παρακολουθούν τα νέα σφυροκοπήματα από ξένα τηλεοπτικά μέσα τα οποία αναφέρουν ότι «η Ελλάδα βουλιάζει στη βία».
ταξιδιωτικές οδηγίες από γειτονικές χώρες, καθώς και από χώρες- αιμοδότες του ελληνικού τουρισμού οδήγησαν χτες σε έκτακτη σύσκεψη τη διοίκηση του ΕΟΤ και φορέων του τουρισμού υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο. Στόχος, να περιορισθούν οι επιπτώσεις από την αρνητική προβολή στο εξωτερικό. Ολοι οι τουριστικοί φορείς της χώρας (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΗΑΤΤΑ και Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας) κάνουν λόγο για χαριστική βολή στον δοκιμαζόμενο τουρισμό από τα προχθεσινά επεισόδια. Η ασφάλεια και η ηρεμία, επισημαίνουν, είναι βασική προϋπόθεση για να καταφέρει ο τουρισμός να σταθεί στα πόδια του, καθώς είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας που μπορεί να φέρει έσοδα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Νίκος Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στα προχθεσινά επεισόδια κάλεσε τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να αποδείξουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα με στόχους, ιδέες και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη με τη διοίκηση του ΕΟΤ δόθηκαν οδηγίες προκειμένου οι διευθύνσεις του ΕΟΤ στο εξωτερικό να καθησυχάσουν τους τουριστικούς πράκτορες για την ασφάλεια των επισκεπτών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή εξετάσθηκαν μέτρα άμβλυνσης των αρνητικών εντυπώσεων και συντονισμένης προβολής του τουριστικού προϊόντος.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων της οποίας θα προΐσταται ο πρόεδρος του ΕΟΤ. Να ενεργοποιηθούν τα γραφεία εξωτερικού όπου σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές θα παρακολουθούν την κατάσταση αναφορικά με τις κρατήσεις και την εικόνα του τουριστικού προϊόντος. Να ετοιμάσει ο ΕΟΤ πρόταση στην πολιτική ηγεσία προς ανεύρεση πόρων για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών σε ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρσι ήταν ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν τη Ζάκυνθο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πρώτες πτήσεις που έφτασαν στο νησί, εγκαινιάζοντας όπως κάθε χρόνο την τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, μέσα στον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις πτήσεις, μία από Ολλανδία και δύο από Πολωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ