Type Here to Get Search Results !

Σφίγγει ο απεργιακός κλοιός

Θα λειτουργήσουν κανονικά τελικά αύριο τα καταστήματα στην Αθήνα, παρά την απόφαση της ΕΣΕΕ να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωση του κοινοποιεί την απόφαση του να μην συμμετέχει:
«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε βάσεις και κανόνες που θα διασφαλίζουν την επιβίωση σήμερα και την ανάπτυξη αύριο της Ελληνικής εμπορικής επιχείρησης», αναφέρει ο ΕΣΑ σε ανακοίνωσή του. Με τη σημερινή πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλιμακώνονται οι εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα. Αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Μαΐου.
Λόγω της σημερινής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σημειώνονται ματαιώσεις πτήσεων. Εξάλλου, σήμερα απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν σήμερα από την αρχή της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως το τέλος της βάρδιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Τo απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει από το Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί. Οπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ