Type Here to Get Search Results !

Βλέπει και άλλα μέτρα η τρόικα

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί, τόνισαν αξιωματούχοι των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για το μηχανισμό στήριξης.
Υπάρχει μια συμφωνία από την πλευρά των ελληνικών αρχών ότι σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον μέτρα, αυτά θα ληφθούν", δήλωσε ο Σερβάας Ντερούζ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα δίνει αναφορές κάθε τρίμηνο στην Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. "Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, ίσως και πρωτοφανής ως προς το τι κάνουμε με τους άλλες χώρες", τόνισε.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ποουλ Τόμσεν, τόνισε ότι οι πολιτικές θα πρέπει να αναπροσαρμόζονται συνεχώς. Όσον αφορά στο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι "Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό, πολύ αξιόπιστο και πολύ καλά υποστηριζόμενο πακέτο. Πιστεύω ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν θετικά, καθώς θα δουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Πιστεύω ότι θα δούμε μια σταθερή και σημαντική μείωση των σπρεντς".
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι "η στρατηγική είναι να επιτραπεί στην κυβέρνηση να θεσπίσει σταδιακά ένα ιστορικό φιλόδοξων, αλλά ρεαλιστικών πολιτικών προσαρμογών και σταδιακά να επιστρέψει στην αγορά και όχι να αφεθεί στο έλεος των αγορών αμέσως". Διευκρίνισε δε, ότι δεν υπήρξε σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Δεν συζητήθηκε ποτέ, κανένα σχέδιο, τίποτα", τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ