Type Here to Get Search Results !

72 συλλήψεις για κλοπές σε ΗΣΑΠ-Μετρό

Τη σύλληψη δεκάδων αλλοδαπών για κλοπές πορτοφολιών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων σε βάρος επιβατών του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του Μετρό, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στη Πλατεία Βικτωρίας, ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και αφού οδηγήθηκαν εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.
Συγκεκριμένα, κατά την επιχείρηση στην Πλατεία Βικτωρίας συνελήφθησαν συνολικά 72 αλλοδαποί εκ των οποίων 69 ήταν υπήκοοι Ρουμανίας (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρείς γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας. Επίσης το απόγευμα της ιδίας συνελήφθη στη Καλλιθέα 26χρονος ημεδαπός, υπάλληλος εταιρείας SECURITY, ο οποίος εργαζόταν για την φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ στην Πλ. Βικτωρίας, και όπως διαπιστώθηκε παρείχε κάλυψη στους αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα για κλοπές σε βάρος επιβατών στους συρμούς του Η.Σ.Α.Π. και του ΜΕΤΡΟ, δόθηκε άδεια με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα να λαμβάνεται, επί 20μερο, φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, από το οποίο προκύπτουν τα πρόσωπα, η μεταξύ τους σχέση και οι κινήσεις τους στη Πλ. Βικτωρίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες ανέπτυσσαν συστηματική και καθημερινή παράνομη δράση, σε ομάδες των 8 – 10 ατόμων και αφού εντόπιζαν, ακολουθούσαν το ανυποψίαστο θύμα τους, κατά τη διαδρομή του στους σταθμούς Η.Σ.Α.Π. και ΜΕΤΡΟ και του αφαιρούσαν προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια επέστρεφαν στη Πλατεία Βικτωρίας και πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού αφαιρούσαν το περιεχόμενο τους. Στο συγκεκριμένο κάδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πορτοφόλια. Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια, για τα οποία αναζητούνται οι νόμιμοι κάτοχοί τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ