Type Here to Get Search Results !

Αλλεπάλληλοι καύσωνες στην Αθήνα έως το 2100

Η Αθήνα, η Μασαλία και αρκετές πόλεις της Ιταλίας θα υποστούν τα χειρότερα από την συνεχιζόμενη αύξηση της θερμοκρασίας, προειδοποιεί ελβετική μελέτη στο περιοδικό Nature Geoscience. Οι καύσωνες αναμένεται να γίνουν εννέα φορές συχνότεροι τις επόμενες δεκαετίες: Ενώ το διάστημα 1961-1990 καταγραφόταν στην περιοχή της Μεσογείου ένας καύσωνας ανά τρία χρόνια, κατά μέσο όρο, το διάστημα 2071-2100 θα πρέπει να περιμένουμε τρεις καύσωνες το χρόνο, υπολογίζουν οι ερευνητές του ETH Zurich (Ομοσπονδιακό Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης).
Στο ίδιο διάστημα, ο αριθμός των ημερών με θερμοκρασίες άνω των 40,6 βαθμών Κελσίου (το αμερικανικό όριο για την έκδοση προειδοποιήσεων προς το κοινό) θα δεκαπλασιαστεί από τις 1,6 το χρόνο στις 16 το χρόνο. Η μελέτη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, είναι η πρώτη που εντοπίζει τις περιοχές της Ευρώπης όπου οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνδυαστούν με υψηλή σχετική υγρασία, επιβαρύνοντας έτσι περισσότερο την ανθρώπινη υγεία.
Το πρόβλημα θα είναι εντονότερο κοντά στις ακτές και στις εκβολές μεγάλων ποταμών, όπου η υγρασία είναι ούτως ή άλλως αυξημένη. «Ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης, όπως οι αστικές περιοχές της Αθήνας, του Βουκουρεστίου, της Μασαλίας, του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης, θα υποστούν τις εντονότερες μεταβολές στους δείκτες υγείας» γράφουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ