Type Here to Get Search Results !

ΓΣΕΕ: Διαμορφώνεται μια κοινωνικά "εξόχως επώδυνη" κατάσταση

Εξόχως κοινωνικά επώδυνη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ την κατάσταση που διαμορφώνεται μέσω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ΕΕ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος, όλα μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση της μισθωτής εργασίας, ενώ έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των προτεινόμενων μέτρων.
Πρόσθεσε πως, όπως μαθαίνει η Συνομοσπονδία, για το εργασιακό ζητάται η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η αλλαγή του χαρακτήρα του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας ώστε να γίνει ουσιαστικά ανενεργός. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, σημείωσε πως το αντιμετωπίζουν σαν δημοσιονομικό πρόβλημα και ζητούνται αλλαγές που είναι πέρα από κάθε φαντασία, ενώ καταλήγοντας τόνισε πως «αυτά απορρίπτονται συλλήβδην».
Ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτρέψουν πολλά, ενώ χαρακτήρισε θετικό το ότι ακόμα και οι εργοδοτικές οργανώσεις «είπαν κάτω τα χέρια από τον ιδιωτικό τομέα».
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή απόφαση της ΓΣΕΕ να μην προσέλθει στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, εξέφρασε την προσωπική του διαφωνία, επισήμανε όμως πως σεβάστηκε την άποψη της πλειοψηφίας. «Κατά τη γνώμη μου δεν αναλαμβάνουμε καμία δέσμευση, θα μπορούσαμε να πάμε, να ακούσουμε και με βάση αυτά να παίρναμε τις αποφάσεις μας» ανέφερε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ